Leerlingenraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad van Sint-Filippus

Dit schooljaar is er voor de tweede keer een leerlingenraad op school. Deze 11 enthousiaste leerlingen werden verkozen aan de hand van een verkiezing in L5 en L6. Ze vertegenwoordigen alle leerlingen van de school. Iedere maand komen ze samen om na te denken hoe we onze school nog kunnen verbeteren en om te luisteren naar de mening van alle leerlingen. De leerlingenraad fungeert op deze manier als brug tussen alle leerlingen, het leerkrachtenteam en de directeur. Vorig jaar kwamen er heel wat veranderingen op school (mede) dankzij de leerlingenraad. We vertellen even wat er allemaal veranderde. 

  • Gepimpte speeltijd: Een aangepaste speeltijd op woensdagvoormiddag. De leerlingenraad organiseerde spelletjes, dansjes en leuke liedjes op de speelplaats. 
  • Ideeënbus: De leerlingen van de hele school kunnen hun eigen leuke ideeën in de ideeënbus steken. Deze worden dan besproken op de leerlingenraad, gebundeld en dan besproken met het leerkrachtenteam.
  • Nieuwe speeltuigen: Dankzij de briefjes in de ideeënbus kregen we veel informatie rond de leuke nieuwe speeltuigen die alle leerlingen van de school graag zouden zien verschijnen. Dankzij deze ideeën werd de nieuwe speelplaats vormgegeven. 
  • Logistieke werken: de leerlingenraad had oog voor de staat van het hek en de speeltuigen. 
  • En we hebben vooral veel geleerd rond verantwoordelijkheid terwijl we super veel plezier hadden! 

Scroll naar top